Bahar Risottosu
LIFESTYLE

Bahar Risottosu

Yemek Yazarımız Fevziye Sürmeli'den İtalyan usulü bir lezzet.

GÜNCELLEME TARİHİ: 20 Mart 2014

Malzemeler:
2 su bardağı ince risotto pirinci
5 su bardağı su ya da et suyu
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı permasan
4 adet jülyen doğranmış kırmızı biber
1 adet incecik doğranmış kuru soğan
2 diş kıyılmış sarımsak
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 çay bardağı beyaz şarap
Tuz ve karabiber

Yapılışı:
Biberleri yağda tuz ve kararbiber ekleyip soteleyin. Bir tabağa alın. Soğan ve sarımsağı tavaya ekleyin. Risotto pirincini de biberleri sotelediğiniz tavada yağ ile soğan ve sarımsakla beraber karıştırarak kavurun. Üzerine beyaz şarabı ilave edip karıştırmaya devam edin. Beyaz şarabi biraz çektirdikten sonra zerdeçalı ekleyip karıştırın. Azar azar sıcak et suyunu ilave edip karıştırmaya devam edin. Suyunu çektikçe et suyu ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin. Et suyu bitene kadar tekrarlayın. Pirinçler piştikten sonra tereyağı ve parmesan peynirini de ekleyip karıştırarak risottoyu dinlendirin. Sotelenmiş kırmızı biber ekleyerek hemen servis edin.