Japon ızgara!
LIFESTYLE

Japon ızgara!

En basit haliyle “Japon ızgara” diyebileceğim “teppanyaki” ile yıllar önce bir arkadaş vesilesiyle ABD’de tanıştım. Tanıştığım gibi de bayılmıştım! Sonra baktım, birkaç ay önce Etiler’de “Teppanyaki Alaturka” diye bir mekan…

GÜNCELLEME TARİHİ: 26 Mart 2014

Fecir Alptekin
fecir.alptekin@turkuvazyayin.com.tr


Teppanyaki, demir tabak anlamındaki "teppan" ve az yağlı ızgarada pişirilmiş anlamına gelen "yaki" kelimelerinden oluşuyor. Sözün özü, teppanyaki Japon mutfağında "sac üzerinde yemek pişirme" biçimi!
Konuklar, ortası boş kare şeklindeki kocaman masalara kuruluyorlar. Masanın ortasına yerleştirilmiş sac ızgaranın başında usta şefler yemeğinizi gözünüzün önünde pişiriyor.

Teppanyaki Alaturka, adından da anlaşılacağı gibi teppanyaki konseptini bizim yemek alışkanlıklarımızla yorumlayan bir menü oluşturmuş. Çeşitli kırmızı ve beyaz et seçenekleri var. Seçtiğiniz menü içinde çorba, salata, ara sıcak, ana yemek ve tatlı mevcut. Fiyat anlamında da yelpaze geniş, seçenek çok…
Sipariş ettiğiniz menünün malzemeleri çiğ olarak şefe getiriliyor… O da karşınızda yavaş yavaş yemeğinizi pişirip, tam bir Japon adabıyla kibarca önünüze sunuyor (ve hiçbir şekilde kokudan rahatsız olmuyorsunuz, üzerinize koku sinmiyor).



Pişirme süreci tam keyif… Hem şefin ustaca hareketleri ve ızgaradan yükselen alevlerle güzel bir şov izlemiş oluyorsunuz, hem de iyice iştahınız artıyor!

Kendi adıma Teppanyaki Alaturka deneyiminden yüzde yüz memnun kaldım. Seçtiğim ve resimlerini görmekte olduğunuz yemekler gayet güzeldi. Ayrıca burayı fiziksel mekan olarak da çok beğendim. Tam yurtdışındaki Japon restoranlarının atmosferinde, rahat, geniş, ferah, yüksek tavanlı, çok şık bir restoran! Izgara dışında sushi bar ve a la carte restoran bölümleri de var. Denemenizi isterim… Detaylı bilgi için Internet adresi: http://teppanyakialaturka.com/