Renkli Kurabiye
LIFESTYLE

Renkli Kurabiye

CafeRuj Yemek Yazarı Fevziye Sürmeli'den çay saatine özel bir lezzet. Şimdiden afiyet olsun.

GÜNCELLEME TARİHİ: 26 Mart 2014

Malzemeler:
125 gr tereyağı
1,5 su bardağı un
5 yemek kaşığı pudra şekeri
Yarım paket kabartma tozu
1 adet yumurta
İstediğiniz renkte şeker hamuru
Yuvarlak kurabiye kalıbı
Su

Hazırlanışı:
Un, tereyağı, pudra şekeri, kabartma tozu ve yumurtayı iyice yoğurun. Buzdolabında 15-20 dakika dinlendirdikten sonra oklava ile yarım santim kalınlığında açın.Yuvarlak kurabiye kalıbı ile yuvarlaklar çıkartın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip kurabiyeleri dizin. 175 derece fırında kurabiyeler pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğutun. Şeker hamurunu açıp ince şeritler halinde kesin. Sepet şeklinde birbirinin içerisinden geçirerek şekil verin. Yuvarlak kalıpla kestikten sonra arkalarına fırça ile bir miktar su ya da bal sürüp kurabiyelerin üzerine yapıştırarak kurabiyeleri süsleyin