LIFESTYLE
Bahar Mezesi
CafeRuj Yemek Yazarı Fevziye Sürmeli'den leziz bir meze tarifi! Tam da bahar gelmişken...
GÜNCELLEME TARİHİ: 31 Mart 2014
Malzemeler:
8 adet haşlanıp soyulmuş pancar
4 diş dövülmüş sarmısak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı sirke
Tuz
3 su bardağı süzme yoğurt
1 çay bardağı yemek kaşığı krema
Hazırlanışı:
Haşlanmış pancarları soyduktan sonra parçalara bölüp robota alın. İçerisine sarımsak, zeytinyağı, sirke ve tuz ekleyip robottan geçirin ve püre haline getirin. Diğer yanda süzme yoğurdun içine krema, tuz ve gıda boyasını ekleyip çırpın. Pancar ezmesini servis tabağına alın. Üzerine mavi yoğurt ekleyip servis edin.
8 adet haşlanıp soyulmuş pancar
4 diş dövülmüş sarmısak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı sirke
Tuz
3 su bardağı süzme yoğurt
1 çay bardağı yemek kaşığı krema
Hazırlanışı:
Haşlanmış pancarları soyduktan sonra parçalara bölüp robota alın. İçerisine sarımsak, zeytinyağı, sirke ve tuz ekleyip robottan geçirin ve püre haline getirin. Diğer yanda süzme yoğurdun içine krema, tuz ve gıda boyasını ekleyip çırpın. Pancar ezmesini servis tabağına alın. Üzerine mavi yoğurt ekleyip servis edin.