LIFESTYLE
Şaraplı Pirinçli Tavuk Pirzola
CafeRuj Yemek Yazarı Fevziye Sürmeli'den bugüne özel... Afiyet olsun şimdiden.
GÜNCELLEME TARİHİ: 2 Nisan 2014
Malzemeler:
2,5 su bardağı pirinç
2 büyük doğranmış soğan
4 adet tavuk pirzola
2 adet kırmız biber
3 yemek kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
2 su bardağı beyaz şarap
2 su bardağı su
200 gr sarı hamburger peyniri peyniri
Hazırlanışı:
Soğan ve sarımsakları tavuk ile beraber tereyağında soteleyin. Tavukları alıp pirinci, suyu ve şarabı ekleyin. Tavukları tencereye tekrar ilave edin. Suyunu çektikten sonra bir müddet dinlendirin. Tabaklara pilav ve tavuğu servis edin üzerinde hamburger peyniri gezdirin. Biberleri közleyip yemeğin yanında servise sunun.
2,5 su bardağı pirinç
2 büyük doğranmış soğan
4 adet tavuk pirzola
2 adet kırmız biber
3 yemek kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
2 su bardağı beyaz şarap
2 su bardağı su
200 gr sarı hamburger peyniri peyniri
Hazırlanışı:
Soğan ve sarımsakları tavuk ile beraber tereyağında soteleyin. Tavukları alıp pirinci, suyu ve şarabı ekleyin. Tavukları tencereye tekrar ilave edin. Suyunu çektikten sonra bir müddet dinlendirin. Tabaklara pilav ve tavuğu servis edin üzerinde hamburger peyniri gezdirin. Biberleri közleyip yemeğin yanında servise sunun.