Ballı Tavuk
LIFESTYLE

Ballı Tavuk

CafeRuj Yemek Yazarı Fevziye Sürmeli, sizin için hazırladı. Afiyet olsun.

GÜNCELLEME TARİHİ: 8 Nisan 2014

Malzemeler:
4 adet jülyen doğranmış tavuk göğsü
2 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 dal taze biberiye
4 diş kıyılmış sarmısak
1 adet doğranmış kırmızı soğan
6 dilim incedoğranmış jambon
2 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı doğranmış yeşil fasulye
Yarım su bardağı parmesan peyniri
1,5 su bardağı su
Tuz

Hazırlanışı:

Tavuk etinin üzerine bal, sirke, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, biberiye ve kıyılmış sarımsak koyun ve yarım saat marine edin. Teflon tavaya zeytinyağını koyup kızdırın. Tavuk etlerini kızartın. Kızaran etleri servis tabağına alın. Tencereye zeytinyağını koyun. Yağı kızdırın. Yağ kızınca kırmızı soğanları ekleyip kavurun. Soğanlar kavrulduktan sonra jambonları ilave edip kavurmaya devam edin. Daha sonra, haşlanmış kuru fasulye, yeşil fasulye ve parmesan peynirini ekleyin. Üzerlerine 1,5 su bardağı su ve tuzu koyun. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika pişirin.