LIFESTYLE
Vanilyalı Kolay Kek
CafeRuj Yemek Yazarı Fevziye Sürmeli'den beş çayına uygun bir lezzet.
GÜNCELLEME TARİHİ: 15 Nisan 2014
Malzemeler:
2 adet yumurta
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı vanilya
Hazırlanışı:
Şeker ve yumurtayı çırpın.Çırptığınız yumurtalara süt ve sıvıyağı ekleyerek 1-2 dakika daha çırpın. Son olarak un ve vanilya ekleyin, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın.K ek karışımını kalıplara paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirin. Fırından almadan önce ortasının pişip pişmediğini kontrol edin, pişmemişse 5 dakika daha pişirin. Pişen keklerinizin üzerine krema ya da çikolata sos ekleyebilirsiniz.
2 adet yumurta
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı vanilya
Hazırlanışı:
Şeker ve yumurtayı çırpın.Çırptığınız yumurtalara süt ve sıvıyağı ekleyerek 1-2 dakika daha çırpın. Son olarak un ve vanilya ekleyin, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın.K ek karışımını kalıplara paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirin. Fırından almadan önce ortasının pişip pişmediğini kontrol edin, pişmemişse 5 dakika daha pişirin. Pişen keklerinizin üzerine krema ya da çikolata sos ekleyebilirsiniz.