LIFESTYLE
Mercimekli Köfte
CafeRuj Yemek Yazarı Fevziye Sürmeli'den kadın günlerinin unutulmaz lezzeti.
GÜNCELLEME TARİHİ: 17 Nisan 2014
Malzemeler:
2 su bardağı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
1 adet ince kıyım kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 demet ince kıyım maydonoz
2 çorba kaşığı margarin
4-5 dal ince doğranmış yeşil soğan
4 su bardağı su
Pul biber
Kimyon
Limon
Tuz
Hazırlanışı:
Mercimeği 4 su bardağı su ile haşlayın. Su yetmezse ekleyebilirsiniz. Mercimekler şişince ocağı kapatın ve ince bulgurunuzu mercimeğin üzerine ekleyin karıştırın. Tencerenin kapağını kapatarak15 dakika daha şişirin. Bir tavaya soğanı ekleyip, margarinle kavurun. Salçayı ilave edin 1-2 dakika kadar daha kavurun. Ocağı kapatın, pulbiber ve kimyonu da soğana katın. Mercimek ve bulguru genişçe bir kaba alın ve soğanlı karışımı üzerine dökün, tuz atın. Mercimek ve bulguru sosla iyice yoğurun. İnce doğranmış maydanozu, yeşil soğanı ve limon suyunu katın, yoğurarak karıştırın. 2-3 dakika bekletin. Elinizle şekil vererek servis tabağına dizin.
2 su bardağı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
1 adet ince kıyım kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 demet ince kıyım maydonoz
2 çorba kaşığı margarin
4-5 dal ince doğranmış yeşil soğan
4 su bardağı su
Pul biber
Kimyon
Limon
Tuz
Hazırlanışı:
Mercimeği 4 su bardağı su ile haşlayın. Su yetmezse ekleyebilirsiniz. Mercimekler şişince ocağı kapatın ve ince bulgurunuzu mercimeğin üzerine ekleyin karıştırın. Tencerenin kapağını kapatarak15 dakika daha şişirin. Bir tavaya soğanı ekleyip, margarinle kavurun. Salçayı ilave edin 1-2 dakika kadar daha kavurun. Ocağı kapatın, pulbiber ve kimyonu da soğana katın. Mercimek ve bulguru genişçe bir kaba alın ve soğanlı karışımı üzerine dökün, tuz atın. Mercimek ve bulguru sosla iyice yoğurun. İnce doğranmış maydanozu, yeşil soğanı ve limon suyunu katın, yoğurarak karıştırın. 2-3 dakika bekletin. Elinizle şekil vererek servis tabağına dizin.