Soğan Çorbası
LIFESTYLE

Soğan Çorbası

CafeRuj Yemek Yazarı Fevziye Sürmeli'den bugün menüde çorba var!

GÜNCELLEME TARİHİ: 24 Nisan 2014

Malzemeler:
6 adet küp doğranmış kuru soğan
4 diş dövülmüş sarmısak
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı un
1 litre et suyu ya da 1 litre suya 2 adet et bulyon
Tuz
Kekik
Kırmızıbiber
Dilim ekmek
Kaşar peyniri rendesi

Hazırlanışı:
Doğradığınız soğanları, sarımsağı ve yağı kavurun. Üzerine unun hepsini ekleyip biraz daha kavurun. Üzerine yavaşça 1 litre et suyunu ekleyin. Baharatlarını ekleyerek 10 - 15 dakika kısık ateşte kaynatın. Fırını ısıtın. Çorbayı servise sunarken ekmeği çorbanın üzerine koyun.Peynir rendesi serpin. Peynirlerin üzeri kızarıncaya kadar fırınlayın. Servise sunun. Afiyet olsun.