Artık dostlarımızın da hakları var!
LIFESTYLE

Artık dostlarımızın da hakları var!

2013 itibari ile yürürlüğe giren ev ve süs hayvanlarının üretim, satış, barınma ve eğitim yerleri hakkında yönetmelik ile sevgili dostlarımız kedi-köpek ve evcil hayvanların hakları yasayla koruma altına alındı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 30 Nisan 2014

Bu yasa ile evcil hayvan mağazalarından alınan küçük dostlarımızın sağlık karneleri ve gerekli aşı bilgilerinin tutulması zorunlu hale geldi. Ayrıca bilgileri mikroçip uygulaması ile bilgi bankasında toplanabilir hale getirildi.

Bütün bu güzel uygulamalar sürerken, birtakım sözde hayvan sever derneklerin girişimi ile yeni bir yasa tasarısının gündeme getirilmekte olduğunu duyuyoruz… Duyuyoruz, çünkü maalesef bu yasa tasarısı ile ilgili olarak, 50.000 sektör emekçisinin temsilcisi olan biz Evcil Hayvancılık İş Adamları Derneği'ne ne bilgi verildi, ne görüşümüz alındı.

Duyduğumuza göre;
- Bu yasa tasarısı ile evcil hayvan mağazalarının kedi ve köpek satışının yasaklanacağı söylenmekte…

- Bir diğer önerilen konu ise kedi ve köpek sahiplenmek isteyen kişilerin, öncelikle ilgili belediyelerde bir eğitime tabi tutularak, sertifika alma zorunluluğu….

EvcilDer olarak duyurmak isteriz ki,
Bu güne kadar bizi tanımayan kişi ve dernekler tarafından haksız yere eleştirilere uğradık, cevap vermedik…
Hiçbir dayanağı olmayan uygulamalarla karşı karşıya kaldık hep sustuk….
Ancak artık durum ciddi… Bizim için değil küçük dostlarımız için durum ciddi !
Biz Hayvan satışı yaptığımızı kabul etmiyoruz, biz insanları karşılıksız seven dostlar kazandırıyoruz. Bu bilinçle her gün daha iyiye ulaşmaya çalışıyoruz.
Bizler EvcilDer üyesi evcil hayvan mağazaları, küçük dostlarımızın sağlığını korumak, uygun koşullarda yaşamını sürdürmeleri için elimizden gelen maksimum gayreti gösteriyoruz
Unutulmaması gerekir ki ;
Küçük dostlarımız, EvcilDer üyesi evcil hayvan mağazalarında, usul ve esasları yasalar tarafından belirlenmiş, Orman Ve Su İşleri Bakanlığı, Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı, Belediye Veteriner Müdürlükleri ile Bağımsız Veteriner Hekim Kontrolündeler.
Bırakın küçük dostlarımız, kanun ve kurallarla denetlenen evcil hayvan mağazalarında sahiplerine kavuşsun. Hiçbir denetime tabi olmayan kaçak, pis ve sağlıksız ortamlarda hayvan satışının yapıldığı bir karaborsa sektör yaratılmasın.



İnsanların kişisel ve sosyal gelişimine büyük katkı sağlayan küçük dostlarımızla, onları sahiplenmek isteyen kişilere sahiplenme belgesi vb. uygulamalar dayatılmasın, SEVGİNİN EHLİYETİ OLMAZ….
Sonuç olarak diyoruz Ki…
Bu tasarı yasalaşır ise,
Devletimiz vergi kaybına,
Küçük dostlarımız kaçakçıların insafına,
Halkımız dolandırıcıların ellerine,
Sektörümüz 50.000 kişiye yakın istihdam kaybına,
Toplumumuz hayvan sevgisinden mahrumiyete,
Veteriner hekimlerimiz mesleklerini yapamamaya itilecektir.
Türkiye'nin evcil hayvan mağazalarını temsile eden EvcilDer olarak, gerek Devletimiz, gerekse hayvan sever dernekler ile biz bir bütünüz.
Daha iyiye ancak birbirimizin görüşünü alarak, değerlendirmeler yaparak ulaşabiliriz.
Gerek hayvan dostlarımızın, gerekse onları sahiplenmek isteyenlerin sesi olarak diyaloğa davet ediyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyururuz,

Evcil Hayvancılık İş Adamları Derneği