LIFESTYLE
Portakallı İrmik Tatlısı
CafeRuj Yemek Yazarımız Fevziye Sürmeli'den ağızda eriyen bir lezzet.
GÜNCELLEME TARİHİ: 12 Mayıs 2014
Malzemeler:
1 litre süt
9 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
9 kaşık şeker
2 paket kepekli bisküvi
Sosu için
1 su bardağı portakal suyu
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı şeker
Hazırlanışı:
Muhallebi malzemelerini bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim.Pişirdiğiniz karışımın yarısını bir kaba döküp bisküvileri arasına dizin ve kalan yarısını da karışımın üzerine dökün. Portakal suyunu nişasta ve şeker ile karıştırarak pişirin. İrmikli muhallebinin üzerine dökün. Antep Fıstığı ile süsleyin.
1 litre süt
9 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
9 kaşık şeker
2 paket kepekli bisküvi
Sosu için
1 su bardağı portakal suyu
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı şeker
Hazırlanışı:
Muhallebi malzemelerini bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim.Pişirdiğiniz karışımın yarısını bir kaba döküp bisküvileri arasına dizin ve kalan yarısını da karışımın üzerine dökün. Portakal suyunu nişasta ve şeker ile karıştırarak pişirin. İrmikli muhallebinin üzerine dökün. Antep Fıstığı ile süsleyin.