Fevziye'nin Şeftali Marmeladı
LIFESTYLE

Fevziye'nin Şeftali Marmeladı

CafeRuj Yemek Yazarı Fevziye Sürmeli'den damakta iz bırakan bir lezzet. Kahvaltılarınızdan eksik etmeyin.

GÜNCELLEME TARİHİ: 13 Mayıs 2014

Malzemeler:
500 gr şeftali
1 bardak toz şeker
1 çay bardağı su
2 diş karanfil
1 yemek kaşığı limonun suyu

Hazırlanışı:

Şeftalileri soyup çekirdeklerini çıkartın, iri parçalara bölün. Şeftalileri parçalayacağınız hazneye atın ve üzerine suyu ve toz şekeri ekleyip blendırdan geçirin.Karışımı tencereye alın. Orta ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra altını kısıp dibinin tutmaması için ara sıra karıştırarak pişirin. Marmelat koyulaşmaya başlayınca limon suyunu ekleyin ve istediğiniz kıvama gelene dek karıştırarak pişirin. Afiyet olsun.