Kız çocuklarına örnek bir proje: "Benim Madam Curie'm"
LIFESTYLE

Kız çocuklarına örnek bir proje: "Benim Madam Curie'm"

Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneğince hayata geçirilen "Benim Madam Curie'm" projesi kapsamında hazırlanan, kız çocuklarına rol model olacak kadınları anlatan animasyonlar ilk kez yarın "17. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali

GÜNCELLEME TARİHİ: 13 Mayıs 2014

Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneğince hayata geçirilen "Benim Madam Curie'm" projesi kapsamında hazırlanan, kız çocuklarına rol model olacak kadınları anlatan animasyonlar ilk kez yarın "17. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali"nde gösterilecek.

Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, projeyle kız çocuklarının, eğitime ve mesleğe yönlendirilirken cinsiyetçi kalıplar yerine yetenekleri ve hayalleri doğrultusunda seçimler yapmalarının sağlanması hedefleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığının "Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi Projesi" çerçevesinde desteklenen Benim Madam Curie'm projesiyle kadınlara atfedilen kalıplaşmış mesleklerle ilgili yerleşik algının kırılması istenirken, eğitimin her aşamasına toplumsal cinsiyet bakış açısının yerleştirilmesi gerektiğinin altı çiziliyor.



Bu kapsamda dernek tarafından kız çocuklara rol model olabilecek bilim dünyasından dört öncü kadının kendilerini anlattıkları kısa canlandırma filmler yapıldı.

Astrofizikçi Prof. Dr. Dilhan Eryurt, Türkiye'nin ilk kadın patoloğu ve kendi adıyla anılan bir metot geliştiren Prof. Dr. Kamile Şevki Mutlu, yazar ve sosyolog Prof. Dr. Nermin Abadan Unat ve Türkiye'nin ilk kadın kimyageri Remziye Hisar'ın yer aldığı kısa filmler yarın 17. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nde seyirciyle buluşacak.

Filmler saat 12.00'de Alman Kültür Merkezinde ücretsiz izlenebilir.