LIFESTYLE
Dondurmalı Yaz Keki
CafeRuj Yemek Yazarı Fevziye Sürmeli'den yaza özel bir lezzet... Şimdiden afiyet olsun.
GÜNCELLEME TARİHİ: 16 Mayıs 2014
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı sıvıyağ
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
2,5 su bardağı un
Hazırlanışı:
Yumurta ve şekeri çırpın. Başka bir karıştırma kabında süt, sıvıyağ, şeker ve kakaoyu karıştırın. Hazırladığınız sütlü karışımdan 1,5 su bardağı kenara ayırın ve kalanını kabarttığınız yumurtaların içinde karıştırın.Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
170 derece fırında 30-35 dakika kadar keki pişirin. Pişen keki fırından alın ılıtın.
Dilimlediğiniz kekin üzerine 1,5 su bardağı sosu gezdirin. Antep Fıstığı ve dondurma ile servis yapın.
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı sıvıyağ
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
2,5 su bardağı un
Hazırlanışı:
Yumurta ve şekeri çırpın. Başka bir karıştırma kabında süt, sıvıyağ, şeker ve kakaoyu karıştırın. Hazırladığınız sütlü karışımdan 1,5 su bardağı kenara ayırın ve kalanını kabarttığınız yumurtaların içinde karıştırın.Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
170 derece fırında 30-35 dakika kadar keki pişirin. Pişen keki fırından alın ılıtın.
Dilimlediğiniz kekin üzerine 1,5 su bardağı sosu gezdirin. Antep Fıstığı ve dondurma ile servis yapın.