Yaz Bezeli Tatlısı
LIFESTYLE

Yaz Bezeli Tatlısı

CafeRuj Yemek Yazarı Fevziye Sürmeli'den yeni bir tarif daha... Not almayı unutmayın.

GÜNCELLEME TARİHİ: 23 Mayıs 2014

Malzemeler:
Taban için
6 yumurta beyazı
1,5 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Krema için:
1 kutu krema
6 yemek kaşığı pudra şekeri

Hazırlanışı:
Yumurta beyazlarını köpürünceye kadar çırpın. Toz şekeri azar azar ekleyin kar gibi oluncaya kadar çırpın. Yumurta beyazlarına pudra şekeri ve nişastayı ilave ederek tekrar çırpın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve yumurta beyazlarını kandil simiti büyüklüğünde yayın. 110 derece önceden ısıttığınız fırında kapağını açmadan 1,5 saat pişirin. Fırını kapatın ve kapağını aralık bırakarak soğumaya bırakın.
Krema ve pudra kıvam alıncaya kadar çırpın.Hazırladığınız bezenin üzerine yayın. Meyvelerle süsleyin.