LIFESTYLE
Kıtır Tatlı
CafeRuj Yemek Yazarı Fevziye Sürmeli'den bugün için özel bir tarif. Şimdiden afiyet olsun...
GÜNCELLEME TARİHİ: 26 Mayıs 2014
Malzemeler:
2 su bardağı un
1 su bardağı su
3 adet yumurta
125 gr.Tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Suyu, tereyağını ve tuzu orta boy bir tencereye alın, orta ateşte kaynatın. Tencerenin altını kısın ve kısık ateşte unu topaklanmadan kıvam alana dek karıştırarak pişirin. Hamurun üzerine yumurtaların pişmemesi içim tek ekleyerek karıştırın. Yağı kızartma tavasında kızdırın. Hafifçe yapışkan bir hamur elde ettiğinizde hamuru sıkma torbasına alın. Kızan yağın içine istediğiniz uzunlukta hamur sıkın. Kızarınca süzdürerek havlu kağıt serilmiş tabağa alın. Sıcak tatlıları toz şeker ve çikolata sos ile servis edin.
2 su bardağı un
1 su bardağı su
3 adet yumurta
125 gr.Tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Suyu, tereyağını ve tuzu orta boy bir tencereye alın, orta ateşte kaynatın. Tencerenin altını kısın ve kısık ateşte unu topaklanmadan kıvam alana dek karıştırarak pişirin. Hamurun üzerine yumurtaların pişmemesi içim tek ekleyerek karıştırın. Yağı kızartma tavasında kızdırın. Hafifçe yapışkan bir hamur elde ettiğinizde hamuru sıkma torbasına alın. Kızan yağın içine istediğiniz uzunlukta hamur sıkın. Kızarınca süzdürerek havlu kağıt serilmiş tabağa alın. Sıcak tatlıları toz şeker ve çikolata sos ile servis edin.