Esmer Ekmek
LIFESTYLE

Esmer Ekmek

CafeRuj Yemek Yazarı Fevziye Sürmeli'den esmer ekmek nasıl yapılırın cevabı burada... Afiyet olsun.

GÜNCELLEME TARİHİ: 28 Mayıs 2014

Malzemeler:

1 su bardağı buğday unu

2 su bardağı kepekli un

yarım paket yaş maya 20 gr.
Malzemeler:
1 çay bardağı süt

1 su bardağı ılık su

1 çay bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı bal

2 çorba kaşığı haşhaş

tuz

Hazırlanışı:
Unumuzu eleyerek karıştıralım. Ortasını açıp mayayı ekleyelim ve ılık suyu dökelim. Bal ve sütüde ilave edip 5 dk kadar bekleyelim.
Sıvı yağ, Ilık su ve tuzunuda damak tadımıza göre ekleyerek yavaş yavaş un alarak ortadaki malzemeyi karıştıralım. Haşhaşımızı ekleyip yoğuralım. Çok cıvık olmayan bir hamur hazırlayalım.Üüzerine biraz un sepeleyip ılık ortamda mayalandıralım.
Fırın tepsimize un serpelim. Fırın içine su dolu fırına dayanıklı bir kap koyalım. Fırını 230 derecede önceden ısıtalım. Ekmeği şekil vererek tepsiye yerlştirelim.
Üzerlerine zeytinyağı sürelim ve bıçak yardımı ile ortsına çizik atalım. 20 dk sonra fırını 200' e düşürerek ekmeği pişirelim.