Kabak Pizza
LIFESTYLE

Kabak Pizza

CafeRuj Yemek Yazarı Fevziye Sürmeli'den misafirlerinizin ağzını sulandıracak bir lezzet. Hem de yararlı!

GÜNCELLEME TARİHİ: 29 Mayıs 2014

KABAK PİZZA

Malzemeler:
4 adet orta boy kabak
3 Yumurta
3 kahve fincanı un
2- dal taze soğan
1/2 demet dereotu
1/2 demet taze nane
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
1- Kabakları yıkayıp kuruladıktan sonra rendeleyin.
2- Rendelenmiş kabağın suyunu tel süzgeçte süzün. Taze soğan, dereotu ve naneleri ince ince kıyarak kabakla karıştırın.
3- Yumurtayı, bir kaşık sıvıyağı ve unu da ekleyip bulamaç haline getirin.
4- Yapışmaz bir tavaya omlet kızartmaya yetecek kadar yağ koyarak kızdırın, hazırladığınız karışımı kızgın yağa 1 parmak kalınlığında dökerek kızartın.
5- Alt tarafı tam olarak kızardığında servis tabağı yardımı ile rahatlıkla ters çevrilecektir. Diğer yüzünü de kızartın.
6 -Sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.