'İçindekiler' tarifler, fikirler, fotoğraflar
LIFESTYLE

'İçindekiler' tarifler, fikirler, fotoğraflar

Değişik fikirleri, yeni ve kolay tarifleri, alışılmamış fotoğraflarıyla 'İçindekiler', fazla bilgiye boğmadan mutfağa girmeye heveslendiriyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 2 Haziran 2014

Yemek yazarı Cemre Narin ve Chicago Kendall, College'da aşçılık eğitimi alan Begüm Atakan'ın Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan yemek kitabı İçindekiler, bir yemek kitabı olmanın ötesinde hem mutfak kültürüne hem de kent yaşamına ve malzemenin önemine değiniyor. Nohuttan kayısıya, hamsiden kişnişe yüzlerce malzemenin yer aldığı kitap, 34 ana malzemenin başrolde olduğu tarifleri içeriyor.

Cemre Narin ile Begüm Atakan'ın samimi dili, Ahmet Ağaoğlu'nun iddialı fotoğrafları ve Nazlı Paker Garcia'nın sofistike tasarımlarının yer aldığı kitapta evli, bekar, yeniliklere açık ve pişirmekten keyif alan herkesin keyifle uygulayacağı tarifler yer alıyor.

Narin ve Atakan, İçindekiler kitabıyla ilgili söyle konuşuyor: "Adı 'İçindekiler' çünkü yemek yaparken her şeyden önemlisi malzeme. Malzemeye uzaksak - ki her geçen gün ne yazık ki daha da uzaklaşıyoruz - yaptığımız yemekler de iyi olmuyor. İyi yemek yapmak için "içindekileri" tanımak, koklamak, denemek şart. Bu nedenle kitapta ön planda malzeme yer alıyor. Tanıdık malzemelere başka açılardan bakılmasını, evde yemek yaparken yeni lezzet kombinasyonlarının denenmesini istiyoruz. Kısaca malzemenin farklı hallerini düşündürtmek istiyoruz. İçindekiler'in amacı galiba birazcık da yoldan çıkarmak..." diyorlar.

İçindekiler
Cemre Narin – Begüm Atakan
320 Sayfa, 90 TL
Yapı Kredi Yayınları