LIFESTYLE
Kuru Domatesli Mahluta
CafeRuj Yemek Yazarı Fevziye Sürmeli'den her güne özel yemek tarifleri hep burada...
GÜNCELLEME TARİHİ: 4 Haziran 2014
Malzemeler:
2 Tane kuru soğan
Tavuk suyu ya da tavuk bulyon
200 gr Kırmızı mercimek
100 gr Pirinç
Tuz
1 Tatlı kaşığı kimyon
2 Adet limon
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
2 Tane kuru soğan
Tavuk suyu ya da tavuk bulyon
200 gr Kırmızı mercimek
100 gr Pirinç
Tuz
1 Tatlı kaşığı kimyon
2 Adet limon
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Hazırlanışı:
Pirinçleri ve mercimekleri yıkayıp süzün. Soğanları yemeklik doğrayın. Tencereye yağı koyun ve soğanları yağda kavurun. Mercimekleri ve pirinçleri düdüklüde haşlayın. Karabiber ekleyip mercimekler iyice ezilene kadar 30 dakika pişirin. Çok koyu olursa biraz sıcak su ekleyin.kimyon ile servis edin