LIFESTYLE
Sütlü kremalı patates
CafeRuj Yemek Yazarı Fevziye Sürmeli'den dillere destan bir lezzet daha!
GÜNCELLEME TARİHİ: 5 Haziran 2014
Malzemeler:
Yarım kgPatates
1 avuç ince kıyılmış Fesleğen
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Biber
6 Diş dövülmüş Sarmısak
1,5 Su bardağı Süt
1 çay bardağı krema
3 Yemek Kaşığı Kaşar Rendesi
1 Yemek Kaşığı Un
1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
Tuz
Hazırlanışı:
Patatesleri soyup yuvarlak, ince dilimler halinde keselim. Fırın kabını yağlayıp tabanına un serpelim
Patates dilimlerini 2 kat olacak şekilde fırın kabına yan yana ve aralıksız bir şekilde dizelim. Üzerlerine tuz, fesleğen veya nane, kırmızı biber serpelim. Sarımsakları rendeleyip patates dilimlerinin üzerine serpelim. Patateslerin üzerine süt ile karıştırdığımız kremayı boşaltalım. Isıtılmış 180° ısılı fırında patatesler yumuşayana dek pişirelim. Arzuya göre patatesleri fırından almadan 10 dakika önce kaşar rendesi serpelim. Kaşar peyniri hafifçe eriyip üzeri pembeleşene dek ikinci kez pişirelim ve servis yapalım.
Yarım kgPatates
1 avuç ince kıyılmış Fesleğen
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Biber
6 Diş dövülmüş Sarmısak
1,5 Su bardağı Süt
1 çay bardağı krema
3 Yemek Kaşığı Kaşar Rendesi
1 Yemek Kaşığı Un
1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
Tuz
Hazırlanışı:
Patatesleri soyup yuvarlak, ince dilimler halinde keselim. Fırın kabını yağlayıp tabanına un serpelim
Patates dilimlerini 2 kat olacak şekilde fırın kabına yan yana ve aralıksız bir şekilde dizelim. Üzerlerine tuz, fesleğen veya nane, kırmızı biber serpelim. Sarımsakları rendeleyip patates dilimlerinin üzerine serpelim. Patateslerin üzerine süt ile karıştırdığımız kremayı boşaltalım. Isıtılmış 180° ısılı fırında patatesler yumuşayana dek pişirelim. Arzuya göre patatesleri fırından almadan 10 dakika önce kaşar rendesi serpelim. Kaşar peyniri hafifçe eriyip üzeri pembeleşene dek ikinci kez pişirelim ve servis yapalım.