Nohutlu Katık
LIFESTYLE

Nohutlu Katık

CafeRuj Yemek Yazarı Fevziye Sürmeli'den cumaya özel...

GÜNCELLEME TARİHİ: 6 Haziran 2014

Malzemeler:
6 su bardağı un
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 su bardağı nohut
1.5 çorba kaşığı tuz
Su

Hazırlanışı:
Nohudu yıkayıp havanda dövün. Bir kaba alıp sıcak suyla ıslatın ve 1 saat bekletin.
1 bardak unu, tuz ve su ilavesiyle yoğurup yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın.
Nohudu ekleyip karıştırın ve 3 misli kabarana kadar bekletin.
Ayrı bir yerde akışkan katılıkta bir hamur hazırlayıp nohutlu hamuru ekleyin ve iyice karıştırın.
Üzerini nemli bir bezle örtüp 2 saatte bir yoğurun.Sıcak bir yerde sabaha kadar bekletin
Kabaran hamuru kalan un, tuz ve su ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında olana kadar yoğurun.
Hamuru yağlanmış tepsiye yayın. Üzerini nemli bezle örtüp 1 saat bekletin. Önceden
ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin.