LIFESTYLE
Acılı Et
CafeRuj Yemek Yazarı Fevziye Sürmeli'nin her güne özel yemek tarifleri burada.
GÜNCELLEME TARİHİ: 16 Haziran 2014
Malzemeler:
1/2 kilogram kuşbaşı et
1 adet orta boy soğan
1 çay kasigi karabiber
2 adet domates
1 çay bardagi sıvı yağ
2 adet acı sivri biber
Karabiber
Pul biber
Tuz
Kekik
Hazırlanışı:
Soğanı doğrayın, 1 çay bardağı sıvı yağ ile pembeleştirin. Eti ilave edip kavurun. Küp doğranmış domatesleri ete katın, kısık ateşte domatesler suyunu çekene kadar kaynatın, doğranmış sivri biberleri ilave edin.Tuz ve karabiber katıp 2 su bardağı su koyarak kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.Ocaktan almadan önce 1 tatlı kaşığı kekik ilave ederek servis yapın.