Acılı Et
LIFESTYLE

Acılı Et

CafeRuj Yemek Yazarı Fevziye Sürmeli'nin her güne özel yemek tarifleri burada.

GÜNCELLEME TARİHİ: 16 Haziran 2014

Malzemeler:
1/2 kilogram kuşbaşı et

1 adet orta boy soğan

1 çay kasigi karabiber

2 adet domates

1 çay bardagi sıvı yağ

2 adet acı sivri biber

Karabiber

Pul biber

Tuz

Kekik

Hazırlanışı:
Soğanı doğrayın, 1 çay bardağı sıvı yağ ile pembeleştirin. Eti ilave edip kavurun. Küp doğranmış domatesleri ete katın, kısık ateşte domatesler suyunu çekene kadar kaynatın, doğranmış sivri biberleri ilave edin.Tuz ve karabiber katıp 2 su bardağı su koyarak kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.Ocaktan almadan önce 1 tatlı kaşığı kekik ilave ederek servis yapın.