Limonlu Yaz Keki
LIFESTYLE

Limonlu Yaz Keki

CafeRuj Yemek Yazarı Fevziye Sürmeli'den tam da bu havalara özel! Yaz bitme sakın...

GÜNCELLEME TARİHİ: 25 Haziran 2014

Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
1 adet limon rendesi

Hazırlanışı:
Yumurta ve şeker iyice çırpılır.Limonun kabuğu rendelenir, suyu sıkılır.Yumurtanın üzerine süt, limon suyu, limon kabuğu rendesi, sıvı yağ ve vanilya eklenir ve karıştırılır. Son olarak un ve kabartma tozu ilave edilir.Kek hamuru yağlanmış kalıba dökülerek 170 derece fırında 45 dakika kadar pişirilir.Pudra şekeri serperek ve dondurma ile süsleyerek servis edebilirsiniz.