Yaz sıcaklarıyla baş ederken...
LIFESTYLE

Yaz sıcaklarıyla baş ederken...

Yaz sıcaklarıyla baş etmenin yolu da yaza özgü, hafif ve sulu yiyeceklerden geçiyor. Karpuz, domates, kavun, şeftali, kabak, patlıcan, domates, semizotu kiraz gibi liste uzar gider. Hafif soğutulmuş karpuz, kavun, beyaz peynir ve kızarmış ekmek dörtlüsü,

GÜNCELLEME TARİHİ: 25 Haziran 2014

Zencefilli, naneli limonata
2 limon suyu
1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
2 dal taze nane
3 bardak su
Bol buz

Bir büyük sürahinin içine önce ince bir rendeden geçirdiğiniz limon kabuklarını ve zencefili koyun. Üzerine limon suyunu, suyu naneleri koyup buz dolabında yarım saat kadar dinlendirin. Servis yapacağınız zaman üzerine biraz da buz ekleyin.



Cacık

½ kg. yoğurt
1 diş taze sarımsak(istenirse)
Kabuklarıyla çok küçük doğranmış ya da rendelenmiş 2 salatalık
4 dal ayıklanmış, ince doğranmış dereotu
2 bardak su
1 tutam tuz
1 çorba kaşığı sızma yağ
Yoğurt kaşıkla iyice karıştırıldıktan sonra tüm malzemeler sırasıyla eklenir.



Yaz türlüsü

2 patlıcan
2 kabak
1 baş taze sarımsak
1 iri soğan
2 çarliston biber
1 kırmızı biber
2 iri domates
3 kaşık zeytinyağı
Bir tutam tuz
1 çorba kaşığı ayıklanmış, ince doğranmış maydanoz

Patlıcanlar alacalı soyulduktan sonra küçük kuşbaşı doğranır. Bir saat kadar hafif tuzlu soğuk suda bekletilir, sonra bir süzgünün üzerine konur. Kabaklar kabukları soyulmadan dörde bölünür, ortasındaki yumuşak kısmı çıkardıktan sonra patlıcanlarla aynı büyüklükte doğranır. Orta harlı ateşin üzerine konmuş tencereye yağ konur, ardından birer dakika tahta kaşıkla çevirerek soğan, sarımsak, biberler, kabak, patlıcan ve domatesler ve tuz sırasıyla ilave edilir. Sonra tencerenin kapağı kapatılır. Ocağın altı en kısık ısıya getirilir. Bir saat kadar içine hiç su ilave etmeden pişirilir. Bir kaba alındıktan ve hafif soğuduktan sonra üzerine maydanozlar ilave edilir. Afiyet olsun...