Bu vücutlar bizi diyetten soğuttu!
LIFESTYLE

Bu vücutlar bizi diyetten soğuttu!

İngiltere'de yapılan bir ankete göre kusursuz vücuda sahip modellerin fotoğraflarına bakan kadınların çoğu diyet yapmaktan soğuyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 26 Haziran 2014

Bikinili model görüntüleri, kadınların diyet yapmaktan vazgeçmesine neden oluyor. İngiltere merkezli diyet ürünler şirketi Forza'nın kadınlarla yürüttüğü bir araştırmada, kusursuz vücuda sahip ünlülerin kadınların yüzde 62'sinde 'heves kırıcı' bir etki uyandırdığı ortaya çıktı.

Araştırmaya göre, diyet bıraktırmada en çok İngiliz aktris Michelle Keagan rol oynuyor. Onu, İngiliz şarkıcıyı, aktris ve sunucu Amanda Holden ve Avustralyalı model Elle Macpherson izliyor. Katılımcıların yüzde 72'si bikinili kadın modellerin mükemmel görüntüsünü kendi vücutlarıyla karşılaştırdıklarını, yüzde 64'ü de bu karşılaştırma sonrası kendilerini yenik hissettikleri için diyetten vazgeçtiklerini söylüyor. Ayrıca katılımcıların yüzde 71'i, birçoğu üzerinde oynama yapılmış görüntülerin, gerçek kadınlara yanlış rol model olarak sunulduğunu belirtiyor.



Listede model Miranda Kerr, aktris Jennifer Lawrence ve aktris Gwyneth Paltrow da muhteşem fizikleriyle kadınlara 'diyet bıraktırıcılar' arasında yer alıyor. Anketi yürüten şirketin sözcüsü, sonuçları "Özel spor koçları ve beslenme programları olmadan normal kadınlar ünlülerle nasıl yarışabilir ki? Onlarla yarışamayacakları ve yarışmamaları gerektiği bir gerçek" diye değerlendirdi.