LIFESTYLE
Bulgur Pilavı
CafeRuj Yemek Yazarı Fevziye Sürmeli'den Ramazan'a özel lezzetler her gün CafeRuj sayfalarında...
GÜNCELLEME TARİHİ: 4 Temmuz 2014
Malzemeler:
2 su bardağı bulgur
2 adet ince kıyılmış soğan
3 adet doğranmış yeşil biber
2 adet doğranmış domates
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber
Su
Hazırlanışı:
Önce soğanı yağda kavuralım. Yeşil biberi de soğana ilave edelim. Kavrulan soğana domatesleri de ekleyelim ve biraz da kavurduktan sonra, bulguru ilave edelim. Göz kararı bulguru çevirerek karıştıralım. Baharatları ekleyelim. Yine göz kararı (4 bardak iyidir) su bardağı ilave edip tencerenin kapağını kapatalım, kaynayınca altını kısıp suyunu çekinceye kadar pişirelim.
2 su bardağı bulgur
2 adet ince kıyılmış soğan
3 adet doğranmış yeşil biber
2 adet doğranmış domates
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber
Su
Hazırlanışı:
Önce soğanı yağda kavuralım. Yeşil biberi de soğana ilave edelim. Kavrulan soğana domatesleri de ekleyelim ve biraz da kavurduktan sonra, bulguru ilave edelim. Göz kararı bulguru çevirerek karıştıralım. Baharatları ekleyelim. Yine göz kararı (4 bardak iyidir) su bardağı ilave edip tencerenin kapağını kapatalım, kaynayınca altını kısıp suyunu çekinceye kadar pişirelim.