Zeytinyağlı Bamya
LIFESTYLE

Zeytinyağlı Bamya

CafeRuj Yemek Yazarı Fevziye Sürmeli'den Ramazan tatları. Şimdiden afiyet olsun...

GÜNCELLEME TARİHİ: 14 Temmuz 2014

Malzemeler:
Yarım kg bamya
1 yemek kaşığı domates salçası
4 adet küp doğranmış domates
Zeytinyağı
2 adet yemeklik doğranmış soğan
1 Limon suyu ya da 2-3 adet limon tuzu
Tuz

Hazırlanışı:
Tencerede sıvı yağ ve doğranmış soğanlar pembeleştirilir. Soğanlar pembeleşince salça eklenir. Ardından domatesler eklenir. Biraz daha sotelenir. Bamyalar eklenir. Altı kısılır. Yemek suyunu bırakır ve göz kararı su eklenir. Tuz ve limon eklenir. (Limon eklemezseniz bamya salyalanır.) Kaynadıktan sonra altı kısılır. 20 dakika sonra ocaktan alınır. Afiyet olsun.