Karnıyarık
LIFESTYLE

Karnıyarık

CafeRuj Yemek Yazarı Fevziye Sürmeli'den Ramazan'a özel tarifler burada... Şimdiden afiyet olsun.

GÜNCELLEME TARİHİ: 15 Temmuz 2014

Malzemeler:
7 adet Zebra gibi soyulmuş patlıcan
Yarım kg. kıyma
Yarım demet maydanoz
5 adet domates
4 diş sarmısak
1 su bardağı kaşar peyniri
1 yumurta
1 baş soğan
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı:
Patlıcanlar pijama gibi soyulduktan sonra yarım saat tuzlu suda bekletilir. Kıymanın içerisine, rendelenmiş bir soğan, ince kıyılmış maydanoz,1 yumurta,tuz,karabiber konup yoğrulur. Küçük küçük köfteler yapılır. Patlıcanlar tuzlu sudan çıkartılıp kurutulur. Döner merdiven şeklinde önce soldan, sonra az aşağıdan olmak üzere sağdan, köftelerin yerleşeceği şekilde kesitler atılır. Hazırladığımız köfteler kesitlere yerleştirilir. Patlıcanlar bir fırın kabına yerleştirilir. Sarmısaklar dörde bölünüp üzerine serpilir. Domatesler rendelenip üzeri kapanacak şekilde patlıcanların üzerine örtülür. Üzerine çok az zeytinyağı gezdirilir. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dk. Pişirilir.Fırından çıkartmaya yakın rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. Üzeri kızarınca fırından çıkartılır. Afiyet olsun.

**Püf : Kıyma harcına taze fesleğen (reyhan) da yakışabilir.