Ispanaklı Börek
LIFESTYLE

Ispanaklı Börek

CafeRuj Yemek Yazarı Fevziye Sürmeli'den Ramazan'a özel klasik lezzetler... Şimdiden afiyet olsun.

GÜNCELLEME TARİHİ: 21 Temmuz 2014

Malzemeler:
1 bağ ıspanak
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 demet yeşil soğan yaprağı
1 yemek kaşığı çam fıstığı
2 adet yufka
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 adet yumurta
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 su bardağı kaşar peyniri
Tuz ve karabiber

Hazırlanışı:

Sebzeleri incecik kıyın zeytinyağında soğan ve sarımsak ile soteleyin. Üzerine kaşar peyniri ekleyin.
Tuz ve karabiber ekleyerek yufkaya rulo sarın. Açılmaması için üzerine yumurta beyazı sürün. Biraz bekledikten sonra üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirmeye başlayın. Fırınınızın derecesini 10dk. sonra 160 dereceye indirin. Üzeri kızarana dek pişirin.

PÜF** Ben fırına sürerken üzerine yeşil zeytin ve kuru soğan da koyuyorum.