LIFESTYLE
Limonlu Yoğurt Tatlısı
CafeRuj Yemek Yazarı Fevziye Sürmeli'den Ramazan'a özel klasik tatlar... Şimdiden afiyet olsun.
GÜNCELLEME TARİHİ: 23 Temmuz 2014
Malzemeler:
4 su bardağı yoğurt
1 adet limon
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
2 yemek kaşığı bal (ceviz için)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı file badem
1 adet limon suyu
1 yemek kaşığı bal (yoğurt için)
3 adet şeftali
Hazırlanışı:
Limonun kabuğunu rendeleyin. Bir kapta yoğurt, limon kabuğu, tarçın ve balı karıştırın. Bir tavada dövülmüş cevizleri ve balı biraz tarçın ekleyerek yapışkan hale gelene dek kavurun. Şeftalileri küp küp doğrayın ve limon suyu ile karıştırın. Karışımları servis edeceğiniz kase ya da bardaklara,bir kat yoğurtlu tatlı,bir kat şeftali şeklinde koyun.En üstüne de cevizli ballı karışımı ekleyin.Afiyet olsun.
4 su bardağı yoğurt
1 adet limon
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
2 yemek kaşığı bal (ceviz için)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı file badem
1 adet limon suyu
1 yemek kaşığı bal (yoğurt için)
3 adet şeftali
Hazırlanışı:
Limonun kabuğunu rendeleyin. Bir kapta yoğurt, limon kabuğu, tarçın ve balı karıştırın. Bir tavada dövülmüş cevizleri ve balı biraz tarçın ekleyerek yapışkan hale gelene dek kavurun. Şeftalileri küp küp doğrayın ve limon suyu ile karıştırın. Karışımları servis edeceğiniz kase ya da bardaklara,bir kat yoğurtlu tatlı,bir kat şeftali şeklinde koyun.En üstüne de cevizli ballı karışımı ekleyin.Afiyet olsun.