Sultan Lokumu
LIFESTYLE

Sultan Lokumu

CafeRuj Yemek Yazarı Fevziye Sürmeli'den bayram tatlısı! Şimdiden afiyet olsun.

GÜNCELLEME TARİHİ: 29 Temmuz 2014

Malzemeler:
1 litre süt
2 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı margarin
Hindistan cevizi
Fındık

Hazırlanışı:
Süt, un ve şekeri tencerede karıştırıp pişirin. İçine margarin ve vanilya ekleyip 10 dakika mikserle çırpın. Büyük bir tepsiye bol Hindistan cevizi serpin.Üstüne muhallebiyi boşaltın. 2 saat dolapta dinlendirip küçük karelere kesin. Karelerin ortalarına fındık gömüp yuvarlayın. Yuvarlama işlemini yaparken elinize yapışmaması için lokumu hindistan cevizine bolca bulayın. Minik renkli kağıt lokum kaplarında servis edin.