Kremalı Armut Tatlısı
LIFESTYLE

Kremalı Armut Tatlısı

CafeRuj Yemek Yazarı Fevziye Sürmeli'den her güne özel farklı tatlar...

GÜNCELLEME TARİHİ: 5 Ağustos 2014

Malzemeler:
6-8 tane armut
1,5 su bardağı toz şeker
1 tane karanfil
3 su bardağı su
1 çay bardağı acıbadem likörü
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 çay bardağı kuru sarı üzüm
1 çorba kaşığı toz şeker

Kreması için:
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
Tarçın

Hazırlanışı:
Armutları patlıcan gibi alacalı soyun. Oyacakla çekirdek yuvalarını çıkarın. Armutları tencereye oturtun. Üzerine şekeri, karanfili , su ve likörü koyup önce harlı sonra kısık ateşte pişirin.Bir servis tabağına armutları sıralayın. Bir kasede ceviz, kuru üzüm ve şekeri karıştırıp pişen armutların içine doldurun.Kreması için süt, un, nişasta ve şekeri karıştırarak pişirin. Göz göz olunca yağı ekleyip karıştırın. Armutların üzerine dökün. Tarçın serpip servis yapın.