LIFESTYLE
Bonfile Sarma
CafeRuj Yemek Yazarı Fevziye Sürmeli'den her güne farklı tatlar, farklı lezzetler...
GÜNCELLEME TARİHİ: 12 Ağustos 2014
Malzemeler:
6 dilim dövülmüş bonfile
1 adet küp doğranmış kabak
1 adet doğranmış kırmızı dolmalık biber
4-5 adet doğranmış mantar
1 adet küp doğranmış kuru soğan
6 dilim kaşar peyniri
Sıvı yağ
Tuz
Kekik
Karabiber
Fesleğen
Biberiye
Hazırlanışı:
Biberiye hariç, tavaya yağı ve sebzeleri koyup soteleyin. Sebzelerin altını kapatıp, baharatları ekleyin. Bonfilelerin içine sebzeleri koyup sarın. Kürdanla tutturun. Fırın tepsisine etleri dizin. Üzerlerine tereyeğı koyabilirsiniz. 2 su bardağı su ve tuz koyup önceden 170 derece fırında pişirin. Fırını kapatınca peynirleri üzerine dizin. Biberiye ile süsleyin.Sıcak servis edin.
6 dilim dövülmüş bonfile
1 adet küp doğranmış kabak
1 adet doğranmış kırmızı dolmalık biber
4-5 adet doğranmış mantar
1 adet küp doğranmış kuru soğan
6 dilim kaşar peyniri
Sıvı yağ
Tuz
Kekik
Karabiber
Fesleğen
Biberiye
Hazırlanışı:
Biberiye hariç, tavaya yağı ve sebzeleri koyup soteleyin. Sebzelerin altını kapatıp, baharatları ekleyin. Bonfilelerin içine sebzeleri koyup sarın. Kürdanla tutturun. Fırın tepsisine etleri dizin. Üzerlerine tereyeğı koyabilirsiniz. 2 su bardağı su ve tuz koyup önceden 170 derece fırında pişirin. Fırını kapatınca peynirleri üzerine dizin. Biberiye ile süsleyin.Sıcak servis edin.