LIFESTYLE
Olcay'ın Fırında Patlıcan Pastırması
CafeRuj Yemek Yazarı Fevziye Sürmeli'den leziz tatlar her gün burada, sayfalarımızda... Şimdiden afiyet olsun.
GÜNCELLEME TARİHİ: 14 Ağustos 2014
Malzemeler:
1 kilo patlıcan
Yarım kilo kıyma
3 yumurta
1 doğranmış kuru soğan
2 halka doğranmış domates
Yarım demet kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
Sıvı yağ
Hazırlanışı:
Patlıcanları küçük küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda renk verene dek bekletin. Yıkayıp suyunu süzün. Kızgın yağda kızartın. Kıyma, soğan, yumurta, tuz, karabiber ve doğranmış maydanozu bir kaba koyup iyice yoğurun. İçine patlıcanları ekleyip ezmeden karıştırın. Yağlanmış fırına dayanıklı bir kaba bastırarak yayın. Üstüne halka domates dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.
1 kilo patlıcan
Yarım kilo kıyma
3 yumurta
1 doğranmış kuru soğan
2 halka doğranmış domates
Yarım demet kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
Sıvı yağ
Hazırlanışı:
Patlıcanları küçük küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda renk verene dek bekletin. Yıkayıp suyunu süzün. Kızgın yağda kızartın. Kıyma, soğan, yumurta, tuz, karabiber ve doğranmış maydanozu bir kaba koyup iyice yoğurun. İçine patlıcanları ekleyip ezmeden karıştırın. Yağlanmış fırına dayanıklı bir kaba bastırarak yayın. Üstüne halka domates dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.