Pirinç Dolgulu Tavuk
LIFESTYLE

Pirinç Dolgulu Tavuk

CafeRuj Yemek Yazarı Fevziye Sürmeli'den her güne özel farklı lezzetler burada. Şimdiden afiyet olsun.

GÜNCELLEME TARİHİ: 15 Ağustos 2014

Malzemeler:
4 adet dövülmüş tavuk göğüs
1 çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 kıyılmış kuru soğan
1 çorba kaşığı tuzsuz badem
Tuz
Yenibahar
Tarçın
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı:
Tencerede fıstıkları tereyağı ile kavurun. Tencereden fıstıkları alıp içine soğanı ekleyip soteleyin. Pirinç, tuz, baharat ve fıstıkları ve bademi koyup, normal pilav pişirin. Dövülmüş tavuk göğsüne biraz tuz serpip pilav koyun.Rulo sarın. Kürdanla tutturun. Tencereye 1 su bardağı su koyup kapağı kapatıp önce harlı sonra su kaynayınca kısık ateşte ağzı kapalı pişmeye bırakalım. Su az gelirse ekleyebilirsiniz. Dilimleyip servis ediniz.

Püf*** Pişirme işleminden önce isteğe bağlı tavaya sıvı yağ koyup kızartabilirsiniz.