Nasıl mutlu olacağınızı öğrenmek ister misiniz?
LIFESTYLE

Nasıl mutlu olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Şapka Danışmanlık tarafından 2012 yılında açılan Mutluluk Kulübü, bugüne kadar yüzlerce kişiye nasıl mutlu olacaklarını öğretti.

GÜNCELLEME TARİHİ: 25 Ağustos 2014

Eylül ayında yeni dönem kayıtlara başlayacak kulübün amacı, "mutluluğa ulaşmanın yolunu" göstermek!

TUİK'in gerçekleştirdiği Yaşam Memnuniyeti Araştırması 2013 sonuçlarına göre, mutlu olduğunu beyan eden bireylerin oranı 2012 yılında %61'i iken, 2013 yılında %59 olmuştur. Sadece Türkiye'de değil, aslında tüm dünyada insanlar büyük bir sorgulamanın içinde. Neyi neden yaptıklarını, bundan mutlu olup olmadıklarını, istedikleri şeyin bu olup olmadığını sorgulayıp duruyorlar.

Şapka Danışmanlık tarafından açılan Mutluluk Kulübü, dört haftalık programla mutluluğa giden yolu gösteriyor. Teknik olarak NLP, koçluk metodolojisi ve Gestalt felsefesinin bir arada kullanıldığı programda, bilinç & bilinçaltı ayrımı, duygu ve bedenle temas, anlaşılma ihtiyacı, farkındalık, anı yaşayabilmek gibi farklı başlıklarda eğitim veriliyor.

Şapka Danışmanlık kurucusu Müge Çevik'e göre, mutluluk herkes için ulaşılabilir, nasıl ulaşılacağı öğrenilebilir, deneyimlenebilir bir durum. Asıl amaç, problemlerle baş etme araçlarımızı zenginleştirmek, herhangi bir zorluk karşısındaki duygusal zikzaklarımızın aralığını daraltıp, daha uzun süre pozitifte kalabilmeyi öğrenmek.

Katılımcılar, mutluluğu nerede arayacaklarını fark ediyorlar…

Mutluluk Kulübü'nde, katılımcıların kendilerinin farkına varıp ondan sonra mutluluğu nerede arayacaklarını anladıklarını söyleyen Şapka Danışmanlık kurucusu Müge Çevik, "insanlar duyguların üstünden atlamak, yok saymak, beklemek, kadercilik, bastırmaktan vazgeçerek kendi hayatlarının sorumluluğunu almaları ve duyguların içinden geçmeleri gerektiğini fark ediyorlar. Duyguların içinden geçtiklerinde, zaten bir başka insan oluveriyorlar. 4 haftalık süreçte kişinin ne kadar hazır olduğuna ve koyduğu iradenin büyüklüğüne göre değişimin etkisi de çok net bir şekilde gözlemleniyor" dedi.