LIFESTYLE
Mantarlı Tavuk
CafeRuj Yemek Yazarı Fevziye Sürmeli'den her güne özel lezzetler... Şimdiden afiyet olsun.
GÜNCELLEME TARİHİ: 26 Ağustos 2014
Malzemeler:
3 adet haşlanmış tavukgöğsü
2 adet kuru soğan
100 gr mantar
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı tavuk suyu
Yarım paket krema
Maydanoz
Yeteri kadar tuz
Karabiber
Kekik
Hazırlanışı:
Tavukgöğsünü yıkayın ve jülyen dilim yapın. Mantarları ve soğanları da küpler halinde kesin. Tavukları unlayınız ve bir kenarda bekletiniz.Tereyağını tencereye alın soğanları kavurun. Ardından mantarları ekleyip pişirin. Tavuk etini de ekleyip kızarana kadar dek pişirin. Baharatları ve tuzu yemeğin üzerine serpin. Ardından tavukları haşladığınız suyu ayrı bir kabın içerisinde kaynatın ve içine kremayı ekleyin. Hazırlanan sosu yemeğin üzerine dökün. Pilav ile servis edin.
3 adet haşlanmış tavukgöğsü
2 adet kuru soğan
100 gr mantar
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı tavuk suyu
Yarım paket krema
Maydanoz
Yeteri kadar tuz
Karabiber
Kekik
Hazırlanışı:
Tavukgöğsünü yıkayın ve jülyen dilim yapın. Mantarları ve soğanları da küpler halinde kesin. Tavukları unlayınız ve bir kenarda bekletiniz.Tereyağını tencereye alın soğanları kavurun. Ardından mantarları ekleyip pişirin. Tavuk etini de ekleyip kızarana kadar dek pişirin. Baharatları ve tuzu yemeğin üzerine serpin. Ardından tavukları haşladığınız suyu ayrı bir kabın içerisinde kaynatın ve içine kremayı ekleyin. Hazırlanan sosu yemeğin üzerine dökün. Pilav ile servis edin.