Ruhun gıdası "kuru meyve"
LIFESTYLE

Ruhun gıdası "kuru meyve"

Gün içerisinde yaşadığınız sıkıntı, yorgunluk, endişe ve mutsuzluk gibi değişik ruh halleri, tercih ettiğiniz yiyeceklerin çeşit ve miktarlarını da belirleyebilir.

GÜNCELLEME TARİHİ: 4 Eylül 2014

Uzmanlar ruh haline göre beslenmek gerektiğini söylüyor. İşte psikolojiye göre besin rehberi...

YORGUNLUĞA PORTAKAL: Bedenen yorgun olmak, iştahı azaltır. Yemek yememek ise sizi daha çok yorar. Bu durumda C vitamini kaynağı portakal, kivi, havuç, yeşilbiber, maydanoz yemek, kuşburnu çayı içmek en iyi çözüm.

HALSİZLİĞE SÜT ÜRÜNLERİ: İş ve sosyal yaşamın getirdiği halsizlik durumunda, özellikle kalsiyum ve proteinden zengin besinler tercih etmek doğru olacaktır. Süt, yoğurt, ayran, cacık ve peynir en büyük yardımcılardandır.

ENDİŞEYE SU: Endişe durumunda vücutta aşırı sıvı kaybı olacağından sıvı alımı artırılmalıdır. İlk tercih, her zaman saf sudur.

HAYAL KIRIKLIĞINA MUZ: Sebze ve meyveler hayal kırıklığı yaşanan dönem için en iyi tercihtir. Bol yeşillikli salatalar, muz, ananas, kivi, çilek iyi birer kaynaktır.

MUTSUZLUĞA KURU MEYVE: Fosfordan zengin olan kuru meyveler, balıklar, kuru baklagiller ve bulgur bu dönemin çabuk atlatılmasına yardımcı olacaktır.

KIZGINLIĞA CEVİZ ÖFKE: Bu durumda özellikle fındık, ceviz, badem ve fıstık tüketilmesi uygundur. Kahve, demli çay, gazlı içecekler ve kafeinli içeceklerden bu dönemde özellikle uzak durulması önerilir.