YAZIYI GÖNDER
Adınız, Soyadınız
E-posta Adresiniz
Alıcı E-posta
Mesajınız
www.harpersbazaar.com.tr

Uzmanlar, içeriğindeki vitamin, mineral ve meyveye antioksidan özelliği veren ‘antosiyanin’ sayesinde vişne suyunu 7’den 70’e herkese öneriyor.

Bahar aylarında vücut direncini yükseltmek için uzmanlar bol miktarda sıvı tüketilmesini öneriyor. İçeriğinde bulunan A, E ve C vitaminlerinin yanı sıra bol miktarda madde içeren nu özellikle sonbahar döneminde tüketilmesi gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, vişne suyunun vücudun direncini artırdığını, içindeki potasyum, kalsiyum ve fosforun da ateşli hastalıklara karşı bir kalkan oluşturduğunu belirtiyor.

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı , yapılan araştırmalara göre vişne suyunun antioksidan özellikleriyle dikkat çeken üzüm suyu ürünleri ve bitter çikolata gibi bilinen ürünleri geride bıraktığını ifade etti. Prof. İnanç, şunları söyledi: "Vişne ve vişne suyu, içindeki yüksek oranda yer alan antosiyanin maddesi sayesinde çok iyi bir antioksidandır. Vişne suyu içinde bol miktarda bulunan antioksidan, gün içinde nefes alıp verirken bedene alınan toksit maddelerden arınmak için önemlidir.

Belirlenen en yüksek antioksidan özelliğe sahip 50 besin arasında 14. sırada yer alan vişne suyunun tüketimi, bahar aylarında düşen direnci artırmak için de önemlidir." Vişne suyunun ayrıca çeşitli mikrop ve toksinlere karşı vücudu koruyucu etkiye sahip olduğunu belirten İnanç, "Mucize meyve vişne, ödemin atılmasını, mide ve karaciğerin düzenli çalışmasını da sağlıyor" dedi.

YORUM YAP

kalan karakter 2000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan HARPERS BAZAAR veya harpersbazaar.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BİZE ULAŞIN