Bilgisayar oyunu değil, gerçek bir oyun “TUZAK”
LIFESTYLE

Bilgisayar oyunu değil, gerçek bir oyun “TUZAK”

Gerçek bir “ODADAN KAÇIŞ OYUNU!” artık İstanbul’da. Bir saatiniz var, kaçabilecek misiniz?

GÜNCELLEME TARİHİ: 1 Kasım 2014

Odadan kaçış konsepti 2008 yılında Japonya'da SCRAP Entertainment şirketinin sahibi Takao Kato tarafından çıkarıldı. Oyuncuların daha önce görmedikleri bir mekandan sadece etraflarındaki obje, bilgi ve ipuçlarını kullanarak kaçmaya çalıştıkları bu konsept Uzakdoğu'da o kadar popüler oldu ki, kurulduğundan bu yana 200binden fazla insan tarafından oynandı.

Son bir kaç yıla kadar sadece Uzakdoğu'da popüler olan bu konsept, Londra, Antwerp, Bükreş, Paris gibi bazı Avrupa şehirlerinde ve Amerika'da özellikle New York'da açılan firmalarla Batı ile tanışmış oldu.
2014 Eylül ayında bu konsepti İstanbul'a taşıyan TUZAK, Kadıköy, Altıyol'da açtığı oyun alanı ile macera ve eğlence arayan İstanbul'lulara hizmet veriyor.
TUZAK oyununa gelen maceracılar arkalarından kapanan kapı ile kendilerini hayatlarında ilk kez gördükleri bir mekanda tuzağa düşmüş olarak buluyorlar. Odaları ardı ardına geçmek, ipuçlarını keşfetmek ve bulmacaları çözerek kendilerini ç
ıkış kapısına götürmek için ekiplerin bir saati var. Bir saat dolduğunda tüm kapılar operatörler tarafından açılıyor ve ekiplerin performansının değerlendirildiği bir sohbet başlıyor.

TUZAK, özellikle takım ruhunu geliştirmek için mükemmel bir aktivite. Firmalar çalışanlarını, özellikle satış ve pazarlama ekiplerini TUZAK oyunlarına yollayarak hem kurumsal mutluluk sağlıyorlar hem de çalışanları arasındaki ekip çalışması test edilmiş oluyor. TUZAK'da karşılaşacağınız bulmacaların çoğu insanın kendisi hakkında da bir şeyler keşfetmesini ve yüzleşmesini sağlıyor. Kitabın köşesindeki resmi gördünüz, bunun duvardaki tabloyla ilgili olduğunu anladınız, bunu takım arkadaşlarınızla paylaşacak mısınız yoksa bulmacayı çözüp kahraman mı olacaksınız size kalmış.
TUZAK, şu anda iki oyun alanıyla hizmet veriyor. Alanlardan birinde şu anda oynanan oyunun adı Hotel California. Tekinsiz bir otelde, daha önce otelin pençesinden kaçamamış talihsiz insanların ayak izlerinden gidip aynı kaderi paylaşmadan kaçmaya çalışıyorsunuz. Çok yakında açılacak ikinci oyun Büyük Soygun ise oyunculara bambaşka bir deneyim yaşatacak. Bir bankayı soyup, kaçmaya çalışan oyuncular sürekli kendilerini kovalayan zamanla yarışmak zorunda kalacaklar. TUZAK'da hangi oyunu oynarsanız oynayın, sonunu ve akışını kendiniz belirlediğiniz bir filmde, filmin kahramanını oynuyorsunuz.

Bir saatiniz var, kaçabilecek misiniz?