Jet hızıyla incelik
LIFESTYLE

Jet hızıyla incelik

Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, fazla kilolarla savaşan, hızlı zayıflatan besinleri sıraladı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 4 Kasım 2014

YOĞURT: Sofralarda sıkça yer alan yoğurt hem genel beslenmede hem de kilo vermek en doğru tercihlerdendir. Yağ yakımını yüzde 61 hızlandırır. Yapılan bir araştırmada, 3 öğün yağsız yoğurt yiyenler yüzde 22 daha fazla kilo verdikleri görüldü.

YEŞİL ÇAY: Metabolizmayı hızlandıran ve kilo vermeyi kolaylaştıran yeşil çay, bağırsak hareketlerini düzenler.

YULAF: Yulaf tüketildikten sonra içinde bulunan lifler su ile birleşip jelleşir ve mideyi daha geç terk eder. Uzun süreli tokluk hissi sağlar.

ENGİNAR: Enginarda bulunan 'siyanik asit' adlı madde kötü kolesterolü düşürüyor ve iyi kolesterolü artırıyor. Özellikle karaciğer yağlanması olan kişilerde düzenli tüketildiğinde hem kilo kaybına hemde yağ kaybını hızlandırdığı için olumlu sonuçlarla karşılaşılmaktadır.

YUMURTA: Sabahları yumurta gibi protein zengini gıda tüketenler, karbonhidrat zengini bir diyetle beslenen kişilere kıyasla 2 kat daha fazla yağ yakıyor. Yumurta yiyerek kendinizi daha uzun süre tok hissedebilirsiniz.

KİVİ: 1 adet kivi 46 kalori olduğu için öğle ve akşam öğünlerinde bir öğünde 3 kivi yiyerek iştahınızı önemli ölçüde kesebilirsiniz. Bu da iştah kesici bir meyve olarak kivi ile zayıflama sağlayacaktır.

TAKVİM