LIFESTYLE
Günün lezzeti: Brokoli Makarna
CafeRuj Yemek Yazarı Fevziye Sürmeli'den her güne özel yepyeni tariflerle her gün buradayız.
GÜNCELLEME TARİHİ: 3 Aralık 2014
Malzemeler (1 porsiyon için
70-100 gr brokoli
1 kişilik kepekli makarna
Kaliteli bir ezine peyniri (yazının devamında bu konuya özel olarak gireceğim)
1 diş sarmısak
1 orta boy domates
Yeterli miktarda muskat, çekilmiş tane karabiber, tuz, toz kranfil
Yapılışı
Brokoliler hafif buharlanır. Makarnalar haşlanır. Bir tencerenin dibinde zeytinyağı, sarmısak ve domates pişirilir. Buharlanan brokoliler eklenir, ezine peyniri küpler halinde bölünerek eklenir, çok az tuz, muskat, karabiber, toz karanfil varsa arzu ettiğiniz başka bir baharat da eklendikten sonra makarnalar ilave edilip karıştırılır, altı kapatılıp servis edilir. Afiyetle yenir.
70-100 gr brokoli
1 kişilik kepekli makarna
Kaliteli bir ezine peyniri (yazının devamında bu konuya özel olarak gireceğim)
1 diş sarmısak
1 orta boy domates
Yeterli miktarda muskat, çekilmiş tane karabiber, tuz, toz kranfil
Yapılışı
Brokoliler hafif buharlanır. Makarnalar haşlanır. Bir tencerenin dibinde zeytinyağı, sarmısak ve domates pişirilir. Buharlanan brokoliler eklenir, ezine peyniri küpler halinde bölünerek eklenir, çok az tuz, muskat, karabiber, toz karanfil varsa arzu ettiğiniz başka bir baharat da eklendikten sonra makarnalar ilave edilip karıştırılır, altı kapatılıp servis edilir. Afiyetle yenir.