Yeni yılda şiddete hayır!
LIFESTYLE

Yeni yılda şiddete hayır!

Yeni yılda sevdiklerinizi tatlı hediyelerle sevindirirken aynı anda da şiddete maruz kalan kadınlarla dayanışma sergilemeye ne dersiniz?

GÜNCELLEME TARİHİ: 31 Aralık 2014

25 yıldır kadına yönelik şiddetle mücadele eden, şiddet gören kadınların yeni bir hayata başlaması için destek veren Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı'yla dayanışmak için, Mor Çatı'ya özel tasarım tişört, çanta, cüzdan gibi ürünleri edinebilirsiniz.

Alışveriş sitesi Morhipo'nun desteğiyle satışa sunulan ürünler; Mor Çatı'nın 20'nci yılı vesilesiyle Mor Çatı dostu kadın tasarımcılar Zeynep Erdoğan, Elif Cığızoğlu, Ayşe Deniz Yeğin, Jale Hürdoğan, Ayça Sytmen ve Zeynep Ökmen'in tasarladığı desenlerden hazırlanan küçük ve büyük bez çantalardan, tişörtlerden, Feyhan Güver'in Mor Çatı için çizdiği karikatürler ile süslü defter ve ayraçlardan oluşuyor. Morhipo.com adresindeki sitede ayrıca yine 20'nci yıl vesilesiyle Mor Çatı dostu sanatçılar Sezen Aksu, Gönül Yazar , Lale Belkıs, Hülya Avşar, Ajda Pekkan, Tarkan'ın Mor Çatı'ya bağışladığı sahne kostümleri de satışta.



Kadına yönelik şiddetin kaynağının kadınlarla erkekler arasında toplumda var olan eşitsizliklerden kaynaklanması itibariyle aynı zamanda eşitsizliklere karşı da mücadele eden Mor Çatı, 25 yıla yakın bir zamandır bağımsız dayanışma merkezi ve sığınağı ile kadınlar ve çocuklarının şiddetten uzak yaşamlar kurmaları için faaliyet gösteriyor.