Türkiye’nin başarılı kadınları Marks & Spencer’da buluştu
LIFESTYLE

Türkiye’nin başarılı kadınları Marks & Spencer’da buluştu

Marks & Spencer’ın düzenli olarak gerçekleştirdiği “Marks & Spencer Söyleşileri”nde bu kez Dünya Kadınlar Günü kutlandı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 9 Mart 2015

'Toplumda Başarılı Kadın Hikayeleri' başlıklı söyleşide ünlü oyuncular Deniz Türkali ve Damla Cercisoğlu ve CNNTürk kıdemli muhabiri Göksel Göksu 6 Mart günü Marks & Spencer Bağdat Caddesi Mağazası'na konuk oldu, ücretsiz olarak düzenlenen söyleşide kadınlarla buluştu.

Deniz Türkali ve Damla Cercisoğlu tiyatroda iki farklı nesilde kadın oyuncu olmak, CNNTürk kıdemli muhabiri ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Kadın Komisyonu Koordinatörü Göksel Göksu ise medyada kadın olmak üzerine konuştu, başarı hikayelerini anlattı.


Türkali: 'Feminizm Benim Var Oluşum'

Ünlü oyuncu Deniz Türkali, "Feminizm benim varoluşum. 'Erk' i sorguluyorum. Erk iktidar ideolojisidir. Erkek ideolojisinin en çok olduğu yerden, doğudan, kadın hareketi başlıyor. Doğudaki bu hareketi çok önemsiyorum. Kadınlarımızın birinin bir şeyi olmadan kendi sesiyle var olabilmesi çok önemli. Kadınlar duruşlarıyla muhalefet olmalı. Muhalefet iktidara gelme savaşı değildir. Doğruyu doğruya itme savaşıdır. Hepimiz farklı yerlerde farklı hayatlarda olabiliriz ama tüm özgürlük sorunlarıyla özgürce ve beraberce mücadele etmeli ve hepimiz bu konuda aynı yerde olmalıyız.

Göksu: 'Kadın hikayelerinden belgeseller yapıyorum'

Uzun yıllardan beri yurt içi ve yurtdışında pek çok zorlu görevde yer alan Göksel Göksu ise "Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Kadın Komisyonu olarak yaptığımız haberlerin bir misyonu var. Kadınlarımızın ihtiyaçlarını ve söylemek istediklerini duyurmak istiyoruz. Bir süre sonra bu hikayeler o kadar çok olmaya başladı ki, kadın belgeselleri yapmaya başladım. Duyduğum, dinlediğim hikayeler beni çok etkiliyor. Kadına yönelik şiddete son verilebilmesi adına kat edilmesi gereken çok yolumuz var ve bu konuda hep beraber çalışmalıyız" şeklinde konuştu.

Türkiye'de 2.2 milyon kadın okuma yazma bilmiyor

Söyleşide ayrıca Anne Çocuk Eğitim Vakfı'ndan (AÇEV) Okuma Yazma ve Kadın Destek Birimi Yöneticisi Meltem Cantürk de AÇEV'in okuryazarlık programından bahsetti. Şu anda Türkiye'de 2.2 milyon kadının hiç okuma yazma bilmediğini, 2.6 milyon kadının ise okuma yazma bildiğini ama diploması olmadığını kaydeden Cantürk, "AÇEV'in okur yazarlık programıyla kadınların toplumsal hizmetlerden faydalanmasını ve onları topluma kazandırmayı hedefliyoruz. Özellikle sosyo ekonomik açıdan dezavantajlı kadınlarımızın güncel ihtiyaçlarını karşılayacak biçimde okuryazar olması ve haklarından faydalanabilmesi programımızın en büyük amacı" dedi.

#kadınlargünü
#ilhamverenkadınlar