Kadınlar Türk kahvesi, erkekler bitki çayı içiyor
LIFESTYLE

Kadınlar Türk kahvesi, erkekler bitki çayı içiyor

Ofislerin tüm ihtiyaçlarını karşılayan Türkiye’nin lider ofis marketi Avansas.com, Türkiye’nin dört bir yanında ofis çalışanlarının içecek tercihlerini ortaya koydu. Avansas.com’un satış verilerine ve saha araştırmalarına göre, çay tahtını korurken, özell

GÜNCELLEME TARİHİ: 14 Mart 2015

Günümüzün büyük bölümünü geçirdiğimiz ofislerde, gün içinde birçok içecek tüketiyoruz. Bazen yoğun iş programımız arasında kahveyle yorgunluğumuzu azaltmaya, bazen de ofisteki arkadaşlarımızla ufak bir çay saati kaçamağı yaparak iş stresinden kurtulmaya çalışıyoruz.

Türkiye'nin internetteki ilk ve en büyük ofis marketi Avansas.com, satış verilerine ve yaptığı araştırmanın sonuçlarına göre Türkiye'nin farklı illerindeki ofislerde içecek tercihlerini inceledi. Birçok ofisin çalışanları ve misafirleri için içecek tedarik ettiği Avansas'ın verileri, özellikle büyük şehirlerde erkeklerin bitki çayı tüketerek formlarını korumaya çalıştığını ortaya koyuyor.



Avansas.com'un Türkiye'nin dört bir yanına yaptığı satış ve sahaaraştırmalarına göre, erkeklerin en çok tükettiği içeceklerin başında bitki çayı gelirken özellikle İzmir, İstanbul ve Ankara'da bu oranın yüksek olması, büyük şehirlerde erkeklerin sağlıklı yaşama önem verdiğini gösteriyor. Ayrıca erkekler ofiste kadın meslektaşlarından çok daha fazla su ve soda tüketiyor.

Bitki çayının tercih edilme oranları;
İstanbul: Erkek %56 – Kadın %44
İzmir: Erkek %72 – Kadın %28
Ankara: Erkek 60 – Kadın %40
Bursa: Erkek %52 – Kadın %48
Eskişehir: Erkek %53 – Kadın %47

Çay tahtını koruyor
Kadınların tercihi ise, daha çok çay ve kahveden yana. Özellikle Türk kahvesini en çok tüketen çalışanlar arasında kadınlar erkeklere fark atarken, hem erkekler hem de kadınlar için çay ilk sıradaki tahtını koruyor.

İçecekler arasında kadınların kahveyi tercih etme oranları;
İstanbul: Kadın %40
İzmir: Kadın %45
Ankara: Kadın %40
Bursa: Kadın %27
Eskişehir: Kadın %33
Ofislerin Avansas.com'dan en çok alışveriş yaptığı illere bakıldığında da Türkiye'de ofislerin içecek tercihleriyle ilgili ilginç sonuçlar ortaya çıkıyor. Buna göre, İstanbul'daki ofis çalışanları iş ve trafik stresini kahveyle hafifletmeye çalışırken, havaların daha sıcak olduğu İzmir gibi illerde, soğuk içecekler, su ve soda daha fazla tüketiliyor. Yemek yemeyi ve içecek tüketmeyi oldukça seven Adanalılar ise, ofisin yoğun temposunda bile çay keyfinden vazgeçmiyor.