Evinizdeki antika kaç para ediyor?
LIFESTYLE

Evinizdeki antika kaç para ediyor?

Türkiye’nin en güvenilir antika ve sanat eseri alım ve satım platformu degerliesyalar.com, tüketici nezdinde, Türkiye’de sanat eserleri konusunda güvene dayalı boşluğu doldurmayı hedefliyor…

GÜNCELLEME TARİHİ: 29 Mayıs 2015

Bu ay online olan, Türkiye'nin en güvenilir antika ve sanat eseri alım ve satım platformu degerliesyalar.com 'un kurucusu Muazzez Bodur Türkiye'de Sanat Eseri Piyasası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bodur; "Ülkemizde 2000'e yakın antikacı, 25 müzayede şirketi mevcut. Dünyadaki sanat piyasasının sanat bütçesi bugün 43 milyar euro. Bütçenin yüzde 30'luk kısmını ABD kaplıyor. İkinci sırayı Çin yüzde 25 oranla alıyor. Onu yüzde 23 ile İngiltere izliyor. Bugün İngiltere'de faaliyet gösteren antikacı ve açık arttırma işletmelerinin sayısının 9 bine ulaştığını biliyoruz. 50 bin dolayında kişiyi istihdam eden sektörün dünyanın en büyük ikinci pazarı ve yıllık satışlarının £8.5 milyarı bulduğu söyleniyor. Türkiye'de ise yıllık antika ve sanat eseri cirosunun 300 milyon dolar gibi bir rakam olduğu tahmin ediliyor.

İçinde bulunduğumuz sektörün gelişmesi, internet üzerinden alım ve satımların arttırmak için degerliesyalar.com'u kurduk. Antikacılar, koleksiyonerler, evde değerli eşya barındıran bireyler hedef kitlemiz. Degerliesyalar.com'un ana vaadi "Güvenilir" olmasıdır. Türkiye'de sanat ve antika sektörün önündeki en önemli bariyer maalesef ki güvene dayalı bir zeminin oluşmaması, etik sorunların özellikle sanat tüketicisi nezdinde çözümsüz kalmasıdır. Hem sanat alıcısı hem satıcısı nezdinde, uzmanların kontrolünden geçmiş ve onaylanmış, gerçek değer üzerinden alım ve satım yapan bir platform oluşturduk. Benzer alım / satım sitelerinde hiçbir filitreleme ve kontrol olmadığı için, fiyatlandırma kontrol altına alınamamaktadır. Bu da müşteri nezdinde ciddi güvensizliğe sebep oluyor. " dedi.

Antika ve sanat eserleri alış ve satış platformu degerliesyalar.com sitesinin arkasında konusunda uzman 72 eksper ve uzman kadrosu bulunmakta. Uzman onayı alınmadan listelemenin yapılmadığı sitede, antika ve sanat eseri, vintage objeler, gelecekte antika kategorisine girecek olan tasarımcı objeleri bulunmakta. Kişiler, kendilerine ait eşyaları değerinde satış yapabilmekte ve aynı zamanda değerli eşya satın alabilmekteler.