Dünya Çevre Günü'nde Heybeliada Anadolu Lisesi öğrencilerinden örnek davranış
LIFESTYLE

Dünya Çevre Günü'nde Heybeliada Anadolu Lisesi öğrencilerinden örnek davranış

Heybeliada Anadolu Lisesi öğrencileri, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde örnek bir davranış ile Ada'nın en önemli plaj ve piknik bölgesi Çam Limanı'nda deniz temizliği etkinliği başlatıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 2 Haziran 2015

Heybeliada Anadolu Lisesi, sivil toplum örgütleri ile birlikte Heybeliada Çam Limanı'nda "Temizliğe davet var" projesi başlatıyor. Sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği etkinlik, genç nesile doğa ve çevre bilincinin aşılanmasına katkı sağlaamayı hedefliyor.

Kadıköy Belediyesi Suadiye Gönüllüleri genç üyeleri ve öğrenciler, büyük etkinlik öncesinde kamuoyunu bilinçlendirmek amacıyla duyuru çalışmalarını önemli ölçüde tamamladı. Okul Müdürü Ali Tekin Atbaşı başkanlığında, Coğrafya Öğretmeni Seda İnanöz koordinatörlüğünde yürütülen proje kapsamında, 05 Haziran Cuma günü saat 09.00'da okul bahçesinde sergiyle başlayacak olan etkinlik 11.00'da Çam Limanı'nda tüm katılımcıların ve davetlilerinde katılacağı kahvaltı sonrasında gerçekleştirilecek çöp toplama etkinliğiyle sonlandırılacak.

Heybeliada Anadolu Lisesi Müdürü Ali Tekin Atbaşı, okullarda sadece öğretim yapılmadığını,
Sosyal ve kültürel faaliyetlerin de gerçekleştirildiğinin altını çizerek şunları ifade etti:

"Günümüzde artan doğal kaynakları hızla ve verimsiz tüketmeyi azaltmak, okul öğrencilerimizin duyarlılığını ve farkındalığını arttırmak, ada halkı ve ada ve ada misafirlerine örnek olmak amacıyla bu projenin gerekliliğine inanıyoruz. 2014 yılında birincisini yaptığımız ve geleneksel hale getirmeyi amaçladığımız projemizi bu yıl da yapacağız.

İstanbul'un az kalan doğal güzelliklerine sahip Heybeliada'da özellikle sahil, orman ve piknik alanlarının yanlışve bilinçsiz kullanımının önlenmesi amacıyla seçilen alanda ( Çam Limanı ) çöpleri toplamak, istiflemek, toplanan atıkların verdiği, vereceği maddi ve manevi zararları görüntülemek adına yola çıkmış bulunuyoruz.

Kısıtlı olan koşullarımızı zorlayarak, bilinçli, farkındalığı yüksek, doğaya duyarlı, birlik beraberlik ve dayanışma içinde çalışan gençlerin yetişmesine öncü olmak amacıyla hazırlandık. Bu nedenle bu projeyi başlattık. Bu yıl ki temamız ''Geri Dönüşüm''. 30 Mayıs Cumartesi günü Büyükada ve Heybeliada'da öğrenci, öğretmen katılımıyla gerçekleştireceğimiz mini karnaval ile projemizin tanıtımını yapacağız. Katılımcılar dönüştürülebilir malzemelerle önceden hazırladıkları maket pankart vb. ürünleri. 5 Haziran'da okul bahçesinde sergileyecekler ve aralarında değerlendirilecek. Bu amaç ve düşüncelerle bize yardımcı olan herkese teşekkür ediyor, herkesi etkinliğimize destek olmak üzere Heybeliada'ya davet ediyoruz."