Kilo vermenin kolay yolları neler?
LIFESTYLE

Kilo vermenin kolay yolları neler?

Kilo vermenin kolay yollarından haberdar olmak istiyorsanız, tüyolarımıza göz atın...

GÜNCELLEME TARİHİ: 7 Ekim 2015

1 ) Canın her istediğinde yeme
Canınız çok fena bir şekilde yemek yemek istiyor ise, bu sadece midenizin size vermiş olduğu sinyal değil, nefsinizin sizi yönetmeye çalışması da olabilir. Vücudunuzun susuz kalması halinde, beyniniz size böyle bir sinyal yollar. Bu defa hayalini kurduğunuz kiloya kolay bir şekilde ulaşabilmek için, kendinize sadece 5 dakikanızı ayırın. Kısacası gün içerisinde aniden canınız yemek yemek isterse, ilk olarak bir bardak su için ( suyun soğuk olması halinde kalorileriniz daha hızlı yanar ) ve sakinleşip yemek fikrini aklınızdan atmak için pencereden dışarı bakıp güzel bir şekilde nefes alın.

2 ) Yağ yakıcı besinleri yemeye özen gösterin
Mantar, mercimek, yoğurt, yumurta, peynir, karabuğday, tavuk, kefir, balık, yulaf kepeği, ananas, domates, ıspanak, limon gibi besinlerin ortak özelliği, vücutta bulunan yağların daha kolay bir şekilde yakılmasını sağlamaktır. Kilo vermenin en kolay yollarından birisi de, yağ yakma özelliği olan besinlerin tercih edilmesidir.

Örneğin, kahvaltıda yumurta ara öğünde ananas ve süt, akşam yemeğinde ise mercimek çorbası ve mantar sote gibi yiyecekleri tercih ederek, daha kolay ve hızlı bir şekilde fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz.

3 ) Ne yiyeceğinizi önceden belirleyin
Kilo vermenin yollarından biri de ne yiyeceğinizi planlamaktır. Bir yere yemek yemek için gideceğiniz zaman neler giyeceğinizi düşünüyor, oluşturacağınız takımda herhangi bir eksiklik varsa alışverişe çıkıyorsanız; aynı alışkanlığı yemek yeme konusuna da taşımanız gerekir.
Her akşam, ertesi gün neler yiyeceğinizi kafanızda az çok belirlemeye çalışın. İş hayatınız varsa yemeğinizi önceden pişirin veya sabah erken kalkmakta güçlük çekiyorsanız da, kahvaltı için sandviç hazırlayın.

4 ) Kuruyemiş ve meyveler içeri, yağ ve fazla kilolar dışarı
Ara öğünler için kuruyemiş veya meyvenizi evden çıkmadan önce paketleyip çantanıza alın ki, karnınız acıktığı zaman karşınıza çıkan veya size ikram edilen her besine saldırmayın. Kan şekeriniz düştüğünde, acıktığınızı hissetmeye başladığınızda veya mideniz ile ağzınızı oyalamak istediğinizde, yanınızda taşıdığınız yemeği yiyin. Bu sayede de hızlı bir şekilde kilo vermeye devam edeceksiniz. Bize inanın

5 ) Her öğünden 15 dakika sonra hareket edin
Kilo vermek isteyenlere 'spor yapın' dediğimiz an, hemen akıllarına açık havada yürümek geliyor. Ancak spor demek sadece açık havada yürümek veya bisiklete binmek demek değil, aynı zamanda dans ederek, evinizdeki salonda yürüyerek, merdiven inip çıkmak da bir spordur.

Yemeklerin ardından sindiriminizin daha kolay ve hızlı gerçekleşmesi ve metabolizmanızın hızını daha da arttırarak sağlıklı bir şekilde kilo vermek için, her öğünden 15 dakika sonra hareket etmeye özen gösterin. O an ki koşullar uygunsa (her insan kendi koşulunu kendi oluşturabilir) yürüyüş yapın, bisiklete binin, açık havada koşun veya havuzda, denizde yüzün.