Bu yılbaşı hindiler Risotto dolu
LIFESTYLE

Bu yılbaşı hindiler Risotto dolu

Yeni yıl yaklaşırken kimimiz restoranlarda keyifli vakit geçirmeye hazırlanıyor, kimilerimiz ise evlerde muhteşem lezzetler eşliğinde eğlenceyi şenlendirmeye karar veriyor. Yılbaşı gecesi denince sofraların ünlü yiyeceği olan kocaman süslü bir hindi hemen

GÜNCELLEME TARİHİ: 17 Aralık 2015

Siz de sevdiklerinize farklı tat sunmak ve kutlama sofralarınızda unutulmayacak bir hindi lezzeti yaratmak istiyorsanız The Plaza Hotel şefi Aydemir Yılmaz'ın risottolu frenk üzümlü hindi dolması tarifinin sırlarını sizlerle paylaşıyor. Dileyenlere de kendi yaptıklarını otelden satış yaptığını söylüyor.

RİSOTTOLU FRENK ÜZÜMLÜ HİNDİ DOLMASI

MALZEMELER

Bir bütün hindi, 5 su bardağı Risotto pirinç. 3 çorba kaşığı dolmalık fıstık, 3 çorba kaşığı kuş üzüm. 400 gr kuzu ciğeri, 1 soğan, 1 tutam dereotu, sıvıyağ, tuz, yenibahar, Frenk üzümü, 1 kg kestane, 1 kg Brüksel lahana.

HAZIRLANIŞI

Hindiyi bir tencereye koyun. Üzerine suyunu ilave edin. 2- 2,5 saat haşlayın. Haşlanınca suyunu süzün. Hindiyi fırın tepsisine koyun. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Soğan sarımsağı ince ince kıyım soteleyin. Daha sonra sırasıyla risotto pirincini, dolmalık fıstık, kuş üzümü ilave ederek yarım pişirin. Soğanı yemeklik doğrayın. Dolmalık fıstığın üzerine ekleyip beraber kavurun. Kuzu ciğerini kuşbaşı doğrayın. Tavaya koyup, tuz atın. Suyunu bırakıp çekince altını kapatın. Ciğerli karışımı pilav tenceresine ekleyip karıştırın, Hindi suyunu dökün. Yenibaharı serpin kapağını kapatarak pişmeye bırakın. Pilav pişince dereotunu da katıp karıştırın. Fırından çıkardığımız hindiyi servis tabağına alın. İç pilavı da hindinin kenarlarına koyarak servis edin. İsteğe bağlı kestane Brüksel lahana domates, biber ızgara, Frenk üzümü konup süslenerek servis yapın.